Udlånsstatus, forny og annullér via bibliotek.dk

En ny funktion på bibliotek.dk hvor lånerne kan se udlånsstatus, forny og annullere er nu testet i et Axiell-bibliotek og et par Integra-biblioteker, og er klar til bredere anvendelse.

Brugeren skal være logget ind med bibliotek.dk log-in, og have gemt favoritbibliotek(er) og lånerid for at funktionen kan bruges. Til gengæld skal de jo så IKKE logge ind i de forskellige lokalsystemer.

Det ser sådan ud for en bruger der har Guldborgsund og Haderslev som biblioteker (=de to testbiblioteker):

Se udlånsstatus i bibliotek.dk

Giver brugerens  bibliotek ikke mulighed for at hente udlånsstatus, forny og annullere, vises som hidtil link til udlånsstatus i lokalkatalogen (forudsat at biblioteket har sat oplysningen ind i VIP (A2 Lokalsystem C Lånerstatus)).

Når I skal i gang med "NCIP-udlånsstatus", er det i VIP A 5 Slutbrugerlån og -bestillinger, I skal markere. Jeres systemleverandør hjælper med de nødvendige oplysninger.

Vi informerer først slutbrugerne via blog o.l., når flere biblioteker har implementeret.