Store Danske i DanBib og bibliotek.dk

Du kan nu finde poster på de større artikler i Den Store Danske i DanBib og bibliotek.dk. Vi laver poster på artikler på mere end 800 typografiske enheder, men vi kan ændre grænsen hvis brugerne ønsker flere eller færre.
Posterne indeholder de første ca. 200 tegn af artiklen, og disse er også søgbare.
Det blev til ca. 29.000 poster i den første leverance. Baserne bliver løbende opdateret med nye og ændrede poster.

Sådan ser en post ud i DanBib:

storedanskedanbib

Sådan ser den ud i bibliotek.dk:

storedanskebibdk

Der er nogle småting som ikke er helt på plads: Store Danske skal være klikbar så brugere af den vej kan finde alle artiklerne, oplysningen "1 bibliotek" skal fjernes, nogle få poster er matchet sammen med andre DanBib-poster o.l.

Men vi syntes I og brugerne skulle have den gode nyhed inden jul!

I finder alle poster med søgningen kk=dsd (men så kommer de seks ulyksalige poster som er blevet matchet med storedanske poster først!). Meningen er naturligvis at man finder posterne i fx emnesøgninger eller fritekstsøgninger. I bibliotek.dk evt. ved at man bruger Net-søgesiden fordi behovet er "her og nu".

Den store danske og e-bøger

Skrevet af Annette Rugholt den 21/12 2009 09:46
Det var en dejlig nyhed her op til jul :-)

Når der søges på kk=dst får man også gyldendals e-bøger - se f.eks. Schmidt, Ina Merete:Fåresyge.?

Så er der lige lejlighed til at ønske en glædelig jul.

mvh
Annette

Fejlmatch

Skrevet af Kirsten Larsen den 21/12 2009 10:03
Den nævnte fåresyge er netop en af de seks poster der fejagtigt er matchet med andre poster. Det vil blive rettet efter nytår, så dsd-poster aldrig matches med andre poster - heller ikke dsd-poster.

hilsen Kirsten