Webindekser i DanBib og bibliotek.dk

Novelleregister , Digtregister og Eventyrindeks

Indholdet fra tre af de indekser som tidligere fandtes på indekser.dk er nu i DanBib og bibliotek.dk. Vi har forsøgt i så høj grad som muligt at matche data fra de gamle indekser med de tilsvarende poster i DanBib.

For brugerne vil det betyde at der lidt oftere vil være hit når man søger på en novelletitel, digttitel eller eventyrtitel.

Titlerne er søgbare med ti, lti, no og fritekst.

Noterne kan kendes på startordene "Af indholdet" og er placeret i felt 534.

Typenummer (eventyrklassifikation) er også overført og optræder i parentes efter eventyrets navn.  Numrene refererer til Antti Aarne og Stith Thompson: The types of the folktale, Helsinki 1961.

De kan søges med disse katalogkoder:

kk=NOV198507  kk=DIG198507   kk=EVE198507

Et eksempel fra DanBib på en digtsamling med note fra Digtregister:

digt

Et eksempel fra bibliotek.dk på en novellesamling med note fra Novelleregister:

 novelle

Kommentarer: 

webindekser i basen

Skrevet af Stinna G. Madsen den 25/11 2010 12:05
HvidovreBibliotekerne har downloadet web-noterne i egen base. Men det har givet os nogle lidt pudsige indholdsnoter se nedenstående:
81.6
Fibiger, Johannes (f. 1962)
Litteraturens veje / Johannes Fibiger, Gerd Lütken ; redaktion: Benedicte Kieler. - 1. udgave, 7. oplag. - Kbh. : Gad, 2002. - 472 sider : ill. (nogle i farver) ; 29 cm Tidligere: 1. udgave. 1996
Af indholdet: Ved vandet er der koncerter ; Der er kun et minde om en ; Bølger. ( ; Solens sendags-skrå spyd. ) ; Aftensol. ( ; På alle mure faldt aftensolen. ) ; Du skar en rose af. ( ; Du skar en rose af, mens jeg sov. ) ; Jeg tilhører intet og intet tilhører mig ; Sejlads. ( ; Efter at have elsket ligger vi tæt sammen. ) ; Fred. ( ; Duerne gror på marken. ) ; Hvilken plage er det ikke ; Imens kæder af glinsende løgn snor sig ; Ja! Jeg er neger ; Satelit. ( ; Jeg vil være din satelit. ) ; Tåbeligt. ( ; Jordens blodgardin faldt. ) ; Vælter. ( ; Vælter de døde fugle. ) ; Sod-tage ligger langt i bælgnat ; Matnat. ( ; Parabelkollaps integralespasmer. ) ; Svaner set gennem tårer. ( ; 0 0. ) ; I dine øjnes åndemusik ; Kunne min skrift. ( ; Kunne min krop drive ud i min skrift. ) ; Levende. ( ; Regnvandet driver ned ad min arm. ) ; Mit blik er standset på karmens planter ; Overflyvning. ( ; Nat over tagene. Flyverbrummen. ) ; Ingeborg. ( ; Nu brister i alle de kløfter. )

Indholdsnoten er fra indeksering af Dansk Digtregister, men i selve bogen er der ikke et register hvor du kan se hvor Ved vandet er der koncerter står i bogen, her må man slå efter i http://www.indekser.dk/digtregister/ :
Første linie: Ved vandet er der koncerter
Tekst: Bo Green Jensen
i: Fibiger, Johannes: Litteraturens veje (s. 377)

Der er også den lille krølle at DBC kun har lavet indholdsnote til 1.udgaven, men ikke til 2. udgaven, som indeholder det samme.

Men det er ihvertfald vigtigt at DBC stadig giver adgang til fortsat at kunne slå op i Webindekserne, selvom de ikke bliver ajourført.

Stinna G. Madsen, HvidovreBibliotekerne


webindekser i basen

Skrevet af Elva B. Einarsdottir den 02/12 2010 11:41
Kære Stinna G. Madsen

Du har fundet en fejlbehæftet post. Indholdsnoterne blev dannet automatisk og desværre skal der kun ét forkert tegn i en indførsel for at ødelægge en hel indholdsnote. Vi vil prøve at få denne post rettet snarest muligt, og hvis du støder på flere af denne slags må du gerne sende dem til vores kundeservice så vi kan få dem rettet. Vi valgte så vidt som muligt at lade indholdsnoterne følge gældende praksis i DBC's katalogisering for at undgå forvirring. Dette er bl.a. grunden til.at indholdsnoterne kun bliver lavet til 1. udgave og at sidetal ikke blev taget med. Vi vil dog overveje om vi skal tage sidetal med i sangindeksen når vi konverterer den.

Vi fjerner ikke indekser.dk så længe den bliver brugt.

Med venlig hilsen

Elva B. Einarsdóttir
Produktkonsulent, DBC