Deltog du i quizzen om bibliotek.dk?

Hvis du gjorde, svarede du måske rigtigt på alle svarene?

360 besvarede alle spørgsmål i quizzen, men der var ikke mange med alle rigtige. Vi har udtrukket en vinder: den heldige er Sus Nørding, Holte bibliotek som får tilsendt en præmie.

Måske vil du gerne se de rigtige svar.  Dem kan du se her.

Og selv om du ikke deltog i quizzen kan du måske lære noget du ikke vidste om bibliotek.dk.

Quizzens spørgsmål og svar

Spørgsmål: Kan du i Biblioteksvejviser på bibliotek.dk finde biblioteker som ikke modtager bestillinger via bibliotek.dk?
Svar: Ja. Det er en generel vejviser over danske biblioteker med hel eller delvis offentlig adgang.

Spørgsmål: Hvor mange besøg var der i 2009 på bibliotek.dk? (målt med Webtrends - KPI)
Svar: Der var ca. 3,7 millioner besøg. Der var 1,6 millioner "unikke besøgende" i 2009.

Spørgsmål:  Kan du sætte bibliotek.dk til at vise posterne udfoldet med alle oplysninger straks?
Svar: Ja. Du kan vælge det i Min profil under Mine indstillinger/Visning.

Spørgsmål: Man kan via bibliotek.dk bestille gratis e-kopier af tidsskriftsartikler.
Hvor mange tidsskrifter er omfattet af denne aftale?
Svar: Det er ca. 30.000 tidsskrifter.

Spørgsmål: Kan du finde en Materialevurdering (Lektørudtalelse) på bibliotek.dk af Sophie Kinsella's bog fra i år?
Svar: Her har vi lavet en bøf. Hvis Kinsella havde udgivet en bog på dansk i år, var det rigtige svar Nej, fordi materialevurderinger offentliggøres først på bibliotek.dk seks måneder efter udgivelsen. På netpunkt.dk kan du se dem straks når de er lavet. Men i år er udkommet bøger på engelsk af Kinsella (de får ikke Materialevurdering), og en ældre bog på dansk er kommet med et oplag i år (den har en Materialevurdering fra 2006). Vi beklager - vi har set bort fra spørgsmålet.

Spørgsmål: Kan du fra bibliotek.dk videresende en post til en ønskeseddel på Amazon?
Svar: Ja, ved at bruge share-knappen - ved siden af kurven.

Spørgsmål: Hvor stor en del af Biblioteksvagtens henvendelser kommer via bibliotek.dk?
Svar: Ca. 40%.

Helt præcist:

Biblioteksvagten-Folk: 38,8 %
Biblioteksvagten-Forsk: 68,1 %
Biblioteksvagten - samlet: 42,5 %

Oplysningerne kommer fra Biblioteksvagten.

Spørgsmål: Hvilket af disse områders biblioteker er IKKE repræsenteret med poster i bibliotek.dk?
Svar: Poster fra Grønlands biblioteksvæsen findes ikke i bibliotek.dk. Derimod er der poster fra Býarbókasavnið i Tórshavn og fra Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig.

Spørgsmål: Hvor mange poster på wii-spil er der i bibliotek.dk?
Svar: Der er ca. 280 wii-poster. Klik på Præciser din søgning for at finde alle materialetyperne.

Spørgsmål: Kan du lave en søgning på argentinske film i bibliotek.dk?
Svar: Nej. Films nationalitet angives ikke i registreringen. Når man på filmsøgesiden kan søge på "nationalitet" gøres det ud fra oplysninger om filmens hovedsprog og oplysninger i noten. Der er som bekendt ikke et sprog der hedder argentinsk. Argentinske film findes under Spanske og latinamerikanske spillefilm.

De sværeste spørgmål (dvs. dem færrest havde rigtige) var det om de argentinske film og det om Materialevurderingen.