Genbrug og ødelæg ikke RFID-tags

Styrelsen for Bibliotek og Medier har modtaget en forespørgsel fra et bibliotek, som har været ude for at materiale med RFID-tag som materialeidentifikation er blevet beskadiget forsætligt.

Det modtagende bibliotek har gentagne gange overskrevet materialeidentifikation i RFID-taggen med bibliotekets egen midlertidige materialeidentifikation – og dermed ødelagt det ejende biblioteks registrering.

Det ville svare til at et bibliotek flåede det ejende biblioteks stregkode af, satte en midlertidig på og lod den sidde på ved returnering. Det er kort sagt hærværk.

Så derfor skal opfordres til at bibliotekerne respekterer andre bibliotekers RFID-tags og undlader at destruere disse.

Midlertidige stregkoder

Skrevet af Lisbeth Christensen den 04/05 2011 13:45
Vil i den forbindelse gøre opmærksom på, at vi flere gange har fået fjernlånte materialer retur med modtagende biblioteks midlertidige stregkode klistret på (dog uden at vores egen er flået af). Da vi ikke har ressourcer til at plaste alt, er vores materiale i flere tilfælde blevet ødelagt, når vi har forsøgt at fjerne stregkoden.
M.v.h. Lisbeth Christensen, UCL