ArticleFirst - tips til søgning og bestilling

Den amerikanske OCLC-base rummer 31 millioner artikelposter fra mere end 16.000 tidsskrifter og kan søges via netpunkt. Den opdateres dagligt.

For de biblioteker der ikke har adgang til mange amerikanske artikelbaser kan den fungere som et supplement til DanBib, Google m.m. - enten hvis man leder efter en særlig (måske amerikansk) vinkel - eller hvis man har et specielt emne.

Hvis man har sat DanBib op til at se fund i andre baser (se evt. tidl. blogpost om dette :-), kan man fra DanBib klikke videre til ArticleFirst. Her en illustration af forløbet - først søges i DanBib og resultat i ArticleFirst kan ses og klikkes på:

manaslu1

Så havner man i ArticleFirst:

manaslu2

- hvor man kan vælge at bestille enten på SB eller selv vælge sin leverandør (eller måske er det et tidsskrift man selv har?)

Efter klik på knappen: "Bestil i DanBib"  får man et søgeresultat med ofte flere forskellige tidsskriftsposter (der søges på ISBN) - og ingen artikeldata!. Men efter klik på bestillink i DanBib (man kan selv vælge leverandør) ser det sådan ud - artikeldata er ført med over:

manaslu3

Man kan også vælge "Bestil på SB" i AticleFirst. Så springer man direkte til bestilbilledet, og får altså ikke mulighed for at vælge mellem flere leverandører.

Vær opmærksom på den temmelig begrænsede søgesyntaks i ArticleFirst - den er beskrevet på forsiden af ArticleFirst. Bl.a.:

Bemærk! I enkeltordskoder (inkl. fritekst) kan kun søges på ét ord (altså ikke fraser) - bortset fra fo, hvor du kan skrive fraser. Kombinér med "og".
Ex:

ti=grameen og ti=bank

fo=hosseini khaled

Læs evt. mere om ArticleFirst på danbib.dk

Fri adgang?

Skrevet af Lisbeth Christensen den 17/06 2011 11:47
Kræver det ikke, at vi har købt adgang til ArticleFirst? Jeg kan ikke se den på vores databaseliste, når jeg logger ind i Netpunkt.
M.v.h.
Lisbeth Christensen
UC Lillebælt

Adgang til ArticleFirst

Skrevet af Kirsten Larsen den 17/06 2011 12:44
Jo, det gør det, og det burde vi have skrevet. Der er 116 abonnenter så rigtig mange biblioteker har adgang.
venlig hilsen
Kirsten Larsen