m.bibliotek.dk har ændret udseende

bibliotek.dk's mobile version, m.bibliotek.dk, er kommet i en ny version. Der er ikke sket store ændringer, men det er DBCs egen løsning nu i modsætning til tidligere hvor den var eksternt udviklet og hostet.

Funktionerne er de samme

Der er ikke ændret på mulighederne i m.bibliotek.dk. Man kan stadig se sin lånerstatus, søge og reservere materialer og se sine favoritbiblioteker.

Indholdet er nu placeret under faner. Under Status ser man lånerstatus: Lån, reserveringer og favoritbiblioteker.

Man kan nu se samtlige lån og reserveringer (hvor der tidligere har været problemer med at se mere end 18 materialer).

Mobil2012_forside

Under Status vises lån og reserveringer

Mobil2012_status

Når man har lavet en søgning, dannes der en ny fane med søgeresultaterne. I dropdown-boksen til venstre for søge-knappen kan man vælge materialetype.

Mobil2012_søgning

Klik på +'et for at få flere oplysninger om posten og på bestil for at bestille materialet.

Brug bibliotek.dk-login

Man skal bruge bibliotek.dk-login for at reservere og se status - ligesom i den gamle løsning.

Bedst på smartphones

Den nye mobil bibliotek.dk er udviklet primært til smartphones. Styrelsen for Bibliotek og Medier - nu Kulturstyrelsen - er enig i en strategi der går ud på udelukkende at udvikle til smartphones. Tendenserne både hvad angår udbredelse og brugernes mobile adfærd gør det fornuftigt at fokusere på smartphones.

Man kan derfor komme ud for at løsningen ikke fungerer optimalt på en almindelig mobiltelefon.

Hvilke smartphone?

Skrevet af Christine Ellebæk Sørensen den 09/01 2012 13:43
Virker den nye brugergrænseflade til alle smartphones? Jeg har en windowsphone, og synes ikke umiddelbart jeg kan få det til at virke.

Windows smartphone

Skrevet af Marianne Dybkjær den 09/01 2012 14:01
Hej Christine, vi har testet på de mest brugte smartphones og har ikke fundet fejl. Men der er mange versioner af telefoner og browsere, så der kan selvfølgelig opstå fejlsituationer. Kan jeg få dig til at skrive lidt mere til mig om hvilken telefon du bruger, gerne hvilken Windows-version du bruger og hvad der mere præcist sker - eller ikke sker. Skriv gerne på min mail mdy@dbc.dk, så ser vi på det snarest.
Marianne Dybkjær