Videnskabelige artikler via bibliotek.dk

Statsbiblioteket og DBC har siden efteråret arbejdet med et projekt der i et étårigt forsøg giver bibliotek.dk's brugere mulighed for at bestille videnskabelige artikler som ellers er forbeholdt universiteternes ansatte og studerende.

Brugerne kan søge blandt 200 millioner videnskabelige artikler og bestille artiklerne. Det er ikke muligt at give digital adgang, men der kan sendes et print som ILL til brugerens bestilbibliotek. DBC's bestilsystem er videreudviklet for også at kunne håndtere disse bestillinger. Artiklerne sendes via kørselsordningen til brugerens bibliotek, og bestillingen ligger i BOB under bestillinger DanBib afgivne (fordi de principielt er et fjernlån fra jer til SB). Der er som vanligt sendt en kvittering til jeres fjernlånssystem med artikel- og låneroplysninger.

Brugeren finder link til servicen på bibliotek.dk's søgeside for Artikler og fra forsiden. Desuden er der link ved 0 hit i bibliotek.dk.

vidskartikler_bibdk

Projektet er finansieret af Deff og Kulturstyrelsen.

Problemer ved bestilling

Skrevet af Connie Kjærgaard den 30/04 2012 12:39
Jeg blev meget glad da jeg læste om den nye service, så da jeg så i Bibliotek.dk at muligheden allerede var lagt op ville jeg gøre forsøget.
Desværre blev jeg hele tiden afvist med beskeden at brugenavn og password ikke var korrekte.
Skal biblioteket kræve tjek af brugernummer for at lånerne kan bestille?

Bestilling

Skrevet af Marianne Dybkjær den 30/04 2012 15:45
Hej Connie, servicen har fungeret sådan at den har afvist brugere fra biblioteker uden bibliotek.dk-lånertjek. Statsbiblioteket retter det snarest, formodentlig allerede i dag, så alle brugere får adgang.
Marianne Dybkjær