Beslutning vedr. midlertidigt klassemærke i biblioteksejede poster

Vi har med opmærksomhed fulgt jeres indlæg på profblog’en vedr. ovenstående forslag og takker for de mange kvalificerede indlæg og den engagerede debat.

For så vidt muligt at tilgodese alle biblioteker, har vi besluttet at:

Midlertidigt klassemærke fremover kan tilføjes til foreløbige poster i felt 652 delfelt p. Bemærk i delfelt p! Heruover skal posten indeholde 652 *m UDEN KLASSEMÆRKE (generelt er foreløbige poster defineret som:  652 *m UDEN KLASSEMÆRKE samt 008 *v 4)

Det er valgfrit for det enkelte bibliotek, om man ønsker at benytte sig af muligheden for at tildele midlertidige klassemærker til foreløbige poster.

Når bibliotekerne færdigkatalogiserer materialet skal  man ikke lade sig styre af det foreløbige klassemærke.

Indholdet i 652 *m skal i den færdige post være det korrekte for materialet, - også selv om det betyder en anden klassifikation end den der fremgik af 652 delfelt p i den foreløbige post.

Hvis  leverandører ønsker at gøre brug af den midlertidige klassificering, skal klassemærket hentes fra delfelt p, når felt 652 delfelt m indeholder teksten: UDEN KLASSEMÆRKE.

Leverandørerne må indrette deres systemer herefter.

Om det enkelte bibliotek ønsker materialer med  foreløbigt klassemærke leveret må aftales mellem biblioteket og leverandøren.

Vi håber, at vi med denne beslutning kan bidrage til fleksibilitet for det enkelte bibliotek uden at gå på kompromis med kvaliteten af katalogiseringsarbejde

Link til tidligere indlæg

Line Jung Lindhard