BNG-poster i nationalbibliografien

Bibliotekernes NetGuide lukkede i 2011, men det betyder ikke at posterne er blevet glemt.

Der er i den nationalbibliografiske tillægsaftale af 1.6.2011 afsat en kvote på 300 årlige nationalbibliografiske registreringer af dynamiske netressourcer. 300 poster er ikke meget, så for at få opbygget en anvendelig base med en vis volumen startede DBC med et projekt der havde til formål at registrere 1.000 poster. Projektet er støttet økonomisk af Kulturstyrelsen og er afsluttet 31. januar i år.

I løbet af projektet har DBC's datadivision gennemgået BNG-posterne for:

• at etablere en selektions- og registreringspraksis for dynamiske internetressourcer
  • at etablere en grundstamme af nationalbibliografiske netressourcer baseret på Bibliotekernes NetGuide

1.000 BNG-poster er nu i nationalbibliografien

Det betyder at 1.000 af de oprindelige 3.400 poster er udvalgt og optaget i nationalbibliografien. De er blevet beriget med DBC-emneord, klassemærker, noter mm. og kan søges i DanBib og bibliotek.dk.

Der er tale om dynamiske netressourcer, som i sagens natur kan ændre sig. Derfor er vi nu i færd med at etablere en automatiseret praksis for tjek af allerede registrerede netressourcer for at undgå døde links, når der foretages ændringer.

Fremover vil der blive registreret 300 nye netressourcer om året, jf aftalen.

Søgning

I DanBib søges BNG-posterne med katalogkoden DBR202011 (registreret i 4. kvartal 2011) eller DBR202012 (registreret 1.10.12 - 31.1.13).

Fx kan Foreningen Nydanskers hjemmeside findes sådan:

kk=dbr20201? og nydansker?

Nydansker_netpkt3

I bibliotek.dk findes samme ressource ved at vælge søgesiden På nettet og skrive nydansker? i emnefeltet.

Nydansker_bibdk

Andre eksempler

En søgning på alle posterne i netpunkt giver et indtryk af hvor forskellige emner der dækkes:

Helebasen