Test af WAYF på bibliotek.dk/beta

Vi er i fuld gang med at udvikle den nye bibliotek.dk. Foreløbig findes den i en beta-version: bibliotek.dk/beta

Vil I hjælpe os med at teste WAYF?

På bibliotek kan man logge ind med WAYF. WAYF er en fælles logintjeneste, som en række institutioner er tilknyttet. Fordelen ved at bruge WAYF er, at du kun behøver at logge ind på en institution for at have adgang til andre WAYF-institutioner og -tjenester, du er tilknyttet.

Vi vil gerne bede jer prøve WAYF på bibliotek.dk/beta igennem, hvis jeres institution er tilknyttet WAYF.

WAYF fungerer stort set som på den eksisterende bibliotek.dk:

Via et link på loginsiden kommer man hen på WAYFs oversigt over institutioner.

Her vælger man sin institution og logger ind og bliver ført tilbage til bibliotek.dk.

Hvis man ikke allerede har et bibliotek.dk-login, bliver der oprettet et med den mailadresse man bruger hos WAYF.

Første gang man logger ind med WAYF, skal man acceptere sammenkoblingen af WAYF- og bibliotek.dk-profilerne. Derudover skal man første gang give sit samtykke til at WAYF overdrager de nødvendige data (på WAYFs side).

I finder WAYF-linket nederst på denne side: https://bibliotek.dk/beta/da/user/login

Vil I og jeres brugere prøve det igennem for os og give os feedback på funktionen?

I jeres tilbagemeldinger må I gerne skrive, om der var

• tekster der kunne være bedre
  • noget der ikke virkede
  • noget der var ulogisk

etc.

I kan svare her på bloggen eller i en mail til mdy@dbc.dk.

NemId

Vi får lavet NemId færdig i løbet af de næste uger.