Klassesæt-poster i bibliotek.dk

For et par år siden blev det muligt at aflevere poster på klassesæt - primært for at kunne finde disse når der var forespørgsler fra læsekredse og lignende.

Disse poster er også kommet i bibliotek.dk. Det gør normalt alle poster fra bibliotekerne.

Men vi er i tvivl om det er den rigtige løsning. Bestiller undervisere eller læsekredse selv klassesæt (og finder de frem til posterne?), eller er det noget bibliotekerne hjælper dem med? Eventuelle bestillinger fra slutbrugere på klassesæt vil ikke blive automatiseret så I opdager dem i BOB.

Sig frem om I synes de skal i bibliotek.dk eller ej.

Gerne svar senest 22. oktober.

Klassesæt/læsekredse i bibliotek.dk

Skrevet af Rita Jakobsen den 30/09 2013 15:31
Jeg synes det er rigtig svært at håndtere. Vi vil jo meget gerne gøre dem synlige for biblioteker og brugere. Men jeg mener det er en forudsætning at 'biblioteket' er mellemmand, da vi ellers slet ikke kan styre brugen. Mange læsekredse forudbestiller manuelt sæt flere måneder i forvejen. Og at have både automatiske og manuelle bestillingsprocesser harmonerer ikke sammen. P.t. fungerer det ikke i Danbib, da en bestilling fra et bibliotek afvises, da materialet ikke kan reserveres. Og jeg er ikke vidende om at systemet p.t. kan generere en besked a la: Dette sæt kan ikke reserveres automatisk - henvend dig til biblioteket for at aftale et lån....

Vh Rita Jakobsen. Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Klassesæt/læsekredse i bibliotek.dk

Skrevet af Grethe Kvist den 08/10 2013 11:08
Det er fint, hvis lånerne får vist, at muligheden for at låne et læsekredssæt af en bestemt titel eksisterer. Det er jo alt andet lige bedre, end at vi skal stykke et sæt sammen til læsekredsen ved fjernlån af enkelteksemplarer fra x-antal biblioteker. Det kan måske motivere lånerne til at vælge titler, der eksisterer som læsekredssæt. Men jeg tror heller ikke på, at bestilinger på sæt i bibliotek.dk kan automatiseres.
Ritas forslag om, at sættene vises med en besked om, at de ikke kan reserveres automatisk, men bestilles ved henvendelse til eget bibliotek, er rigtig godt.
mvh Grethe Kvist, Viborg bibliotekerne