Ny bibliotek.dk - status 27.11.

Hvorfor overhovedet lave en ny bibliotek.dk?

Flere brugere har spurgt os hvorfor vi ændrer på noget der fungerer. Hvis I får det samme spørgsmål, kan I måske bruge dette til inspiration:

"Bibliotek.dk har både skiftet grænseflade, database, søgesystem og stort set alt andet i løbet af de sidste par år.

Det skyldes at den anvendte software var mere end 13 år gammel – i nogle tilfælde langt mere – og det holder ikke i dag.

Vi må skifte til kode som andre i verden også anvender – ellers bliver det alt for dyrt at vedligeholde.

Det betyder at ikke alt kan blive nøjagtig som før.

Men der er også mange brugere som meget har ønsket sig noget af det vi har lavet: søgning i én boks og visning af afgrænsningsmuligheder i søgesættet derefter."

Se også dette blogindlæg til slutbrugerne om hvorfor vi har lavet en ny bibliotek.dk

Logoer

Vi har lagt det nye logo i forskellige størrelser og filtyper her: Logoer

Old.bibliotek.dk

Man kan stadig bruge den gamle bibliotek.dk på old.bibliotek.dk Men her kan man ikke logge ind med NemId og WAYF. Derfor er knapperne fjernet.

Kan ikke se lånerstatus

Nogle brugere kan ikke se deres lånerstatus. Vi er blevet opmærksomme på at der nogle gange sker det, at en brugers cpr-nummer overskrives med anden id-information. Det er fordi browseren kan huske en form for identifikation fra et felt og så af sig selv sætter det ind i et felt, der også kræver identifikation. Brugeren vil ofte ikke lægge mærke til det fordi feltet er udfyldt med prikker.

Bed brugeren tjekke og evt. rette personlige data under deres favoritbibliotek i bibliotek.dk.

Rettede fejl

I det seneste blogindlæg fra 15.11. omtalte vi nogle fejl. Disse er nu rettet:

Login, oprettelse af ny bruger og oprettelse af nyt kodeord sker nu uden fejl.

Man får ikke længere fejlside når man som indlogget bruger bestiller uden favoritbibliotek