Nyheder i bibliotek.dk februar 2013

Der er en række nye muligheder og forbedringer på det nye bibliotek.dk:

• Nodesøgesiden har fået flere materialevalgsmuligheder - flere udfoldninger er på vej. Brug facetterne til at afgrænse yderligere fx på Emne, Form eller Målgruppe.
  • Der er link til DBC Webarkiv når en e-ressource (PDF) findes dér.
    webarkiv

• Der er lavet en række forbedringer af Emneoversigt. Flere er på vej, bl.a. muligheden for at stille forslag til emner.
  • Facetter: Når man klikker på Vis flere på en facet, får man nu 10 ord mere ad gangen. Er det et passende antal?
  • Login-forløbet er gennemgået og forenklet. Man får også mulighed for login fra bestilsiderne. Vi arbejder videre med login som jo er helt centralt. Min side er ved samme lejlighed redesignet.
  • På kvitteringssiden får brugeren nu link til lånerstatus i bibliotek.dk/lokal lånerstatus.
  • I artikelposter kan man nu videresøge på værtspublikationens titel. Dette er især nyttigt ved artikler som ikke sammenkobles med den post der viser lokaliseringer på tidsskriftet (det sker fx hvis der ikke er ISSN i artikelposten). Nu får brugeren mulighed for at bestille via linket på værtspublikationen og en info-tekst fortæller brugeren hvad de skal gøre. DIIS (Dansk institut for internationale studier) har mange poster af denne type, hvor tidsskriftet findes på andre biblioteker.
    Linktilvp

• Hvis man beder om kvitteringsmail ved bestil, er titlen nu med i mailens emnefelt.