Slå op i DanBib - fra BOB

I BOB er der et link Slå titel op i DanBib.

Et par henvendelser fra nogen af jer giver anledning til at vi forklarer idéen med funktionen, og forhører os om hvornår og hvordan I bruger den.

Idéen med Slå titel op i DanBib

Undertiden kan I undre jer over hvorfor en bestilling er kommet i BOB - "den titel må vi da have?" Så kan man jo slå op i DanBib, og se om det skyldes forskelligt formaterede poster som ikke er enhedsmatchet eller værkmatchet, og brugeren har i bibliotek.dk så ramt en umatchet post som ikke er jeres. Og I kan ændre bestillingen til en reservation hos jer selv.

Det er baggrunden for funktionen Slå titel op i DanBib, som derfor ikke søger på det konkrete id-nr., men forsøger en slags værkbestilling (ud fra titel og forfatter). Det rammer naturligvis ikke altid præcist, og hvis der er tale om tidsskrifter kombineres altid også med ISSN netop for at fange alternative poster. Er bestillingen på et tidsskrift som indekseres af DBC, fanges også alle artikelposter på dette tidsskrift! Når man skal lave et maskinelt forsøg på at finde alternative poster til den man står med, vil det nødvendigvis nogle gange ramme forkert i forhold til det en menneskelig hjerne ville finde relevant.

Derfor: vil I hellere undvære linket og så selv søge på den måde I finder relevant?

Der er et par konkrete fejl i funktionen som vi vil rette.
Og når DanBib er kommet i brønden, vil vi kunne lave en præcis værksøgning fra BOB.

danbib-søgning fra bob

Skrevet af Grethe Kvist den 01/04 2014 14:50
Jeg går ind for at beholde muligheden. Der er flere relevante søgeresultater end irrelevnte og det sparer tid, fremfor at skulle klikke over til netpunkt og selv lave en søgning. Det kan man jo altid gøre alligevel, hvis det automatiske søgeresultat ikke dur.

dan-bib søgning fra BOB

Skrevet af Jan Lund den 02/04 2014 09:34
Er helt på linje med Grethe Kvist. Bruger linket ofte og hvis ikke tilstrækkeligt laver jeg min egen søgning.

DanBib - opslag via Bob

Skrevet af Sanne Christensen den 02/04 2014 16:49
Slagelse vil nødigt undvære opslagsmuligheden. Det direkte opslag fra bob er en hurtig og nem løsning.

Slå op i DanBib fra BOB

Skrevet af Steen Hamer Boisen den 07/04 2014 08:48
Jeg bruger jævnligt muligheden, så den må gerne bevares. Venlig hilsen Steen

danbib-søgning fra bob

Skrevet af Louise Herzog den 07/04 2014 09:06
Kolding vil også nødig undvære den mulighed! :)

Slå op i danbib - fra BOB

Skrevet af Gitte Andersen den 14/04 2014 14:18
Jeg går ind for at beholde funktionen. Til nogle opslag fungerer det fint og det er hurtigt at finde andre poster med de rigtige lokaliseringer, eller tidligere udgaver af bogen.
De andre knap så gode opslag lever jeg med.

Gitte Andersen
Odense Centralbibliotek