Ferielukning - skal der lukkes for bestil?

Hvis I lukker biblioteket i sommer og ønsker at spærre for bestillinger i bibliotek.dk og/eller DanBib, kommer der her en kort vejledning til det.

Bibliotek.dk bestillinger

VIP-basen B.1.A. Slutbrugere > Bestillinger og lån.

Vælg Midlertidigt lukket > Gem > Skriv Årsag og varighed til brugerne  og Gem. Det virker med det samme, så test, hvordan det ser ud i bibliotek.dk.

Kopiér evt. til filialer.

Vip midlertidigt lukket slutbruger

DanBib-bestillinger og bestillinger fra BOB-basen

VIP-basen D.1.A Lånesamarbejde > Bestillinger og lån.

Vælg Midlertidigt lukket > Gem > Skriv forklarende Tekst og Gem. Det slår igennem med det sammen, så test det af.

Teksten vises som et manglende bestil-link ud for jeres lokalisering i DanBib/BOB-basen og med forklaringen i Info-boksen ud for bibliotekets navn.

Vip midlertidigt lukket ill

• Spærring for bibliotek.dk-bestillinger spærrer også afsendelse af automatiske fjernlåns-bestillinger
  • Spærring for DanBib-bestillinger spærrer også for modtagelse af automatisk fjernlån

Danbib-info mail til de øvrige biblioteker

Hvis I er et stort bibliotek med mange bestillinger dagligt, kan vi evt. sende en Danbib-info mail til de øvrige biblioteker. Kontakt DBC Kundeservice.