bibliotek.dk er skiftet til ny version af brønd

I sidste uge skiftede bibliotek.dk til en ny version af søgewebservicen og en ny version af databrønden. Det betyder en del nyheder og ændringer - nogle er på plads - andre vil komme i løbet af sommeren.

De gode nyheder

• alle poster er på plads i det nye bibliotek.dk - dvs. også de gamle poster fra tidsskrift-og avisindekser som har manglet. Nordiska Afrikainstitutets poster er også med igen.
  • søgning på klassemærker fungerer nu fuldt ud som det skal - incl. trunkering og maskering samt søgning på klassemærker med kolon o.l.
  • undertitler vises også i det korte format
  • Titler på de enkelte bind i kollektive serier vises

kollektivserie_temanord

• lydbøger fra NOTA sorteres nederst i visning af et værks lydbøger. Vi overvejer om standardindstillingen for materialer skal være at NOTA-materialer slet ikke vises (slås til via Indstillinger).
  • særudgaver sorteres nederst i visning af et værks bøger (ligesom bogklubudgaver allerede gør).
  • man kan søge på id-numre i fritekst uden at bruge søgekode rec.id
  • et par genrer/materialetyper som hidtil har været deaktiveret er nu på plads og aktive: film: tv-serier, og noder: node + cd.

På vej - ikke på plads endnu
  • der er lavet en ny facet: nodetype, som vil være synlig i løbet af juli måned.
  • poster fra lokalhistoriske bibliografier og andre poster med meget få data om værtspublikationen kan være matchet med en forkert værtspublikation (fordi vi prøver at lede efter en der matcher). Vi ignorerer derfor i nogle tilfælde denne matchning så bestillinger kommer i BOB-basen uden lokalisering. I må så evt. selv manuelt se om I kan finde den rette værtspublikation.
  • Vi skal skifte til en helt korrekt form for cql (det søgesprog som der søges med i brønden). Det betyder at man skal lære et par nye ting hvis man ønsker at bruge kommandosøgning i bibliotek.dk. I hører nærmere i august.
  • Samtidig med skiftet til "strict cql" (search version 3.1.), vil I kunne søge med søgekoderne fra Praksisregler, dvs fo, ti, em osv. I kan stadig benytte de koder der hidtil har været gyldige.
  • linkme: syntaks for hvordan der laves permanente links til søgning i bibliotek.dk er på vej. Vi forventer at kunne lave omdirigering så gamle links fungerer.
  • antal hits skal I - stadig - ikke lægge for meget i. Vi arbejder videre med hvordan der tælles.
  • test af nye sorterings/rankeringsmetoder
  • autocomplete - det her med at der kommer forslag når man begynder at skrive  noget - er på vej - foreløbig kun på specialsøgesidernes felter til fx forfatter, titel osv.