Lånerdata i bibliotek.dk bestilling - hvad er vigtigt?

Har du prøvet at købe/bestille noget i en netbutik ved hjælp af din mobiltelefon?

Synes du også, det er en lille smule besværligt at skulle udfylde alle dine data (navn, adresse, telefonnummer, mailadresse) på telefonen?

Det gør bibliotek.dk-brugerne også.

Vi skal i gang med en ny mobilside til bibliotek.dk så brugen af lånerdata er blevet diskuteret. Hvor mange data har I brug for, når jeres brugere bestiller? Hvor lidt kan I nøjes med?

Vores plan er derfor, at bibliotek.dk på mobilen kun viser de obligatoriske felter i bestil-formularen, se ex.

Bestil-blanket1

Bestil-blanket2

Vi vil gerne bede jer om endnu engang at se kritisk på jeres bestil-formular.  Bruger I telefonnummer og adresseoplysninger i formularen? Og hvis ikke, så overvej at slette dem. I finder oplysningerne i VIP-basen B.2. Slutbrugere > Lånerdata.

Husk at data også bruges i netpunkt-bestillinger og Palles gavebod. Og at de skal svare til de informationer, som I har brug for i lokalsystemet.

lånerdata

Skrevet af jesper christoffersen den 21/08 2014 08:36
Navn+mail+cpr. - er alt rigeligt.

Lånerdata

Skrevet af Anne-Meta Lind Brunsborg den 21/08 2014 15:08
Jeg har brug for cpr.nr/lånernr., navn og mailadresse for at kunne finde frem til lånerne, hvis der er tastet fejl.

Vi behøver ikke svar fra jer :)

Skrevet af Nanna Agergaard den 22/08 2014 09:55
Det er fint, hvis I blot tjekker en bestilling i bibliotek.dk og vurderer, om det er de nødvendige oplysninger, som brugerne skal skrive. Vi behøver ikke kende svaret :) Men I er selvfølgelig velkomne til at kommentere. VH Nanna, DBC