Hurtig adgang til e-bøger

Jeres brugere kan nu med det samme se, om I giver adgang til e-bøger og andre digitale materialer via bibliotek.dk.

E-bøger, film på nettet og digitale artikler udbydes ofte gennem en tjeneste, som I skal have en betalt licens til. Hvis I har en licens, vil jeres brugere kunne gå direkte fra posten på bibliotek.dk til e-bogen. De skal logge ind på biblioteket undervejs.

For at kunne bruge linket, skal man være logget ind på bibliotek.dk og have valgt et favoritbibliotek. Ellers bliver man bedt om at logge ind, når man bruger linket.

I dette eksempel er der tale om en bog fra Ebrary, som udbyder e-bøger:

Hvis brugeren klikker på Bestil eller Vælg og bestil, får man også her adgang til posten:

Hej

Så god en ide og fantastisk, at det nu bliver endnu nemmere at få adgang til e-tilbuddene.

Jeg er lige nu ved at lave div. tests, for at se hvilke baser man vil kunne fange på denne måde, men foreløbigt kan jeg kun finde titler fra E-brary?
Er det som udgangspunkt alle brønd-ressoucerne og de ressourcer som de pågældende biblioteker har klikket til i Vip-basen som synlige i OPAC?
Jeg vil gerne formidle den gode ide til brugere og kolleger men også gerne være lidt klar i mælet i forhold til hvad der rent faktisk er "at komme efter" på denne måde.
Kan I hjælpe?

Gitte Hansen
Randers Bibliotek

Hov, kommer til at tænke på, om brugere der ikke bor i kommunen kan få adgang til tjenesterne på denne måde?
Hvis de har valgt biblioteket som favoritbibliotek, kan de så få adgang selvom de ikke bor i kommunen? Det tænker jeg ikke de kan? Det må være lige som med Infomedia-adgangen?

Gitte

Hej Gitte,
Mht baser er det de kilder, som bibliotek.dk har valgt i VIP, der tjekkes for adgang. Du kan se bibliotek.dk-indhold her: http://www.danbib.dk/indhold-pa-bibliotekdk
Vi overvejer naturligvis løbende, hvilke kilder det giver mening at have tilføjet bibliotek.dk's profil.
Hvad angår adgang vil det typisk være styret af om der gælder særlige regler for den pågældende licens og om biblioteket har særlige aftaler at tage hensyn til. Infomedia via bibliotek.dk er i princippet ikke forbeholdt kommunens egne borgere, men derfor kan biblioteket godt have besluttet, at det er sådan, det er.

Marianne, bibliotek.dk