Opstilling af rollespilsbøger

Vi vil gerne høre jeres holdning til hvordan man opstiller rollespilsbøger og ”du er selv hovedpersonen”-bøger mest optimalt, set ud fra jeres synspunkt. Traditionelt set har vi klassificeret rollespilsbøger (bøger der er en del af et rollespil) som faglitteratur, under 79.49 (f.eks. Dungeons and Dragons). 
Bøger hvor du selv er hovedpersonen og afgør handlingen ved at træffe et valg mellem flere valgmuligheder, og/eller ved at slå med en terning, er blevet klassificeret som skønlitteratur. Disse bøger har ofte også emneordet ”du er selv hovedpersonen”. 

Vil det være mere hensigtsmæssigt at opstille disse typer af bøger det samme sted, f.eks. samlet under faglitteraturen – eller bør vi bevare den opsplittede opstilling som det er i dag?

 

 

Kommentarer

Mette Neimann Iversens billede

I Gentofte har vi diskuteret problematikken, efter faust 52743699 og faust 53656439 blev rettet fra skøn til 79.49. Vores ønske er, at bøgerne opstilles samme sted, og helst i skøn. I øjeblikket har vi 79.49 stående før A i skønlitteraturen. Det er vores indtryk at lånerne opfatter bøgerne som romaner og derfor leder i skønlitteraturen. Mange titler med emneord "du er selv hovedpersonen", såsom faust 53950930 står allerede her. Vi opfatter ikke de poster, jeg nævner, som deciderede rollespilsbøger - disse står fint i 79.49. Eksempelvis faust 54205325.
Og så et aber dabei: "Sværd og Trolddom" står da netop ikke i skøn, men i 79.49? Men serien ville vi gerne stille i skøn her på stedet.

Tak for din kommentar, Mette. Du har ret, "Sværd og trolddom" står i 79.49 og ikke i skønlitteratur, jeg har slettet eksemplet.

vh Camilla Riis, DBC