februar 2015

Ny default-rankering i drift på bibliotek.dk

Af Kirsten Larsen den 2. februar 2015 - 13:15
29. januar satte vi en ny default-rankering i drift på bibliotek.dk. Vi har informeret om forsøgene med relevansrankering i flere omgange, og nu ser vi hvordan brugerne reagerer på første driftsversion. Vi beder også brugerpanalet vurdere. Kort fortalt: vi gætter på hvilken type søgning brugerne er i gang med (emne - titel - forfatter), og så vælger vi en sorteringsalgoritme som er god til dén... Læs mere

Kopiservice - en ny model

Af Kirsten Larsen den 16. februar 2015 - 13:34
Kopiservice via bibliotek.dk er nu ændret efter Statsbibliotekets overgang til Digital artikelservice som abonnement. Linket hedder nu blot Kopiservice. Brugeren skal være logget ind for at kunne se om de kan få en digital kopi eller en printet kopi. Og have et folkebibliotek som afhentningsbibliotek. Digital kopi hvis deres folkebibliotek har tegnet abonnement. Printet kopi hvis... Læs mere

Udenlandsk litteratur - CB selektion og søgbarhed

Af Nanna Agergaard den 20. februar 2015 - 15:45
Vi har fået flere forespørgsler på muligheden for at kunne søge sig frem til indholdet af dataleverancen Udenlandsk litteratur - CB selektion med en enkelt kode. Det kan man desværre ikke. Dataleverancen skal betragtes som et biprodukt af den aftale om katalogisering af udenlandsk litteratur centralbibliotekerne har med DBC. Dataleverancen dannes ud fra en opsamling af relevante faustnumre og... Læs mere
Kategori: