Skal pædagogiske spil kodes som computerspil?

DBC's spilredaktion er i gang med overvejelser omkring kodning af pædagogiske spil.

Eksempler på pædagogiske spil kan være undervisningsspillene:

Kroppens krigere  (Note: … Leg og lær. Uheldige Ulrik er syg så hans immunforsvar kommer på arbejde. Det er dit job at få forsvarscellerne til at samarbejde så de effektivt kan bekæmpe de indtrængende mikrober. Mon det lykkes at få Ulrik rask igen?) (2 862 954 0)

og:

Fest eller fiasko? (Note: … Et undervisningsmateriale der sætter ord og billeder på kærestevold og som skal få unge til at forstå konsekvenserne af volden, så de kan tage stilling til andre og gode måder at være kærester på. Dvd-rom med et interaktivt spil, hvor du skal med tre kærestepar til fest og selv bestemmer, hvem du vil være og med dine valg er det dig, der tager ansvaret for hvordan festen og forholdene udvikler sig. I videoen bryder fire unge det store tabu og fortæller om overgreb og ydmygelser) (2 796 036 7)

 

DBC er i tvivl om, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at kode denne type pædagogiske spil som computerspil (felt 008 *q bg) eller ej og vores praksis på området har derfor ikke været konsistent, hvilket vi gerne vil rette op på.

Derfor:

Ønsker I at få denne type materialer med, når man søger på computerspil (ud fra kodning i 008)?

eller

Er det mere det indholdsmæssige, der er det egentlige interessante i denne type materialer, og vil det blive opfattet som støj, når man ønsker at søger computerspil? 

Kommentér gerne inden 1.4.2014. 

Kommentar modtaget fra Viborg:

"Jeg mener bestemt ikke at den type af spil skal figurere sammen med de andre "almindelige" spil - de materialer hun nævner i indlægget er fagmaterialer der vil blive

søgt (og brugt) som fagmaterialer ikke som spil. Spillerne vil blive grumme skuffet hvis de fik sådan noget med hjem og dem som reelt kan bruge den type spil overser dem formentlig hvis de kommer til at "drukne" sammen med de andre spil.
Helle Thestrup"

Kommentarer: