Brugerundersøgelse af bibliotek.dk 2015

83% af brugerne synes bibliotek.dk er god eller meget god. Det fremgår af den årlige brugerundersøgelse af bibliotek.dk, som netop er gennemført.

1600 havde påbegyndt undersøgelsen og svarede på en del af spørgsmålene, mens 900 gennemførte og svarede på alle spørgsmål.

Hvor tit og til hvad bruger de bibliotek.dk?

Respondentgruppen er - som brugergruppen i øvrigt - en stor gruppe med mange typer brugere. Mange bruger bibliotek.dk til helt konkrete formål, men også blandt dem er der forskelle:

At man kan se hvor tingene er hjemme de forskellige steder. Godt overblik

Jeg søger ofte temmelig specialiserede bøger, og også ofte nyudgivelser. Det er kun sket én enkelt gang, at jeg ikke kunne låne en specifik bog. Det bedste ved hjemmesiden er, at jeg har adgang til bøger overalt i landet.

51% bruger bibliotek.dk mindst en gang om ugen og mest om mandagen, mens lørdag er ugens bundskraber.

94% bruger ofte eller af og til bibliotek.dk til at finde materialer, de ved de skal bruge, mens 50% ofte eller af og til laver brede emnesøgninger.

Bøger er den foretrukne materialetype, men brugerne søger også artikler, musik og film.

Hjælp til søgning

Brugerne tilbydes forskellige former for hjælp undervejs i søgningen.

69% af respondenterne svarer, at de tit eller af og til bruger facetterne.

64% bruger tit eller af og til de forslag der vises, når man taster noget i et inputfelt.

12% bruger tit eller af og til operatorer (and, or, not), når de søger.

9% bruger tit eller af og til søgekoder (ti, fo, em), når de søger.

Søgekoderne og operatorerne er værktøjer for avancerede og professionelle søgere, så set i lyset af at bibliotek.dk primært er til slutbrugere, er det ikke bekymrende, at så få bruger disse muligheder.

Personalisering

Vi spurgte, om man vil være interesseret i anbefalinger baseret på brugeradfærd på bibliotek.dk, fx ud fra det man lige har afleveret eller det man lige har anmeldt.

Holdningen er mest positiv over for anbefalinger på baggrund af interesser, tidligere lån og netop anmeldte titler. I kommentarerne giver flere brugere udtryk for en vis skepsis over for den type anbefalinger:

Jeg er vildt modstander af, at nogen "tror" de ved, hvad jeg vil. I øvrigt vil ingen nogensinde gå nye veje på den måde. Biblioteker burde være oplysende, ikke indskrænkende!

I skal ikke begynde at samle oplysninger om mine interesser osv. Den slags overvågning er der rigeligt af på nettet.

Ros til bibliotek.dk, biblioteksvagten og bibliotekerne

Der er altid mange kommentarer, her er nogen af de positive:

At jeg kan søge materialer på ALLE biblioteker i DK. Så pyt med, at jeg nogle gange faktisk ikke kan låne materialet. Det er oversigten, som er glimrende

Jeg synes det er fantastisk at have muligheden for at låne bøger i hele landet. Har netop lånt gammel bog af Hugh Walpole. Der gik en uge fra jeg bestilte den på bib.dk og til nogle søde bibliotekarer brugte tid på at gå i arkivet og finde den frem til mig. Det er svært at forestille sig at den slags sker andre steder. Tusind tak til de mange mennesker der på litteraturens vegne yder det ekstra for at skaffe andre en god læseoplevelse

Der er som sædvanlig også ros til Biblioteksvagten og de lokale biblioteker:

jeg er imponeret over hvor hurtigt jeg får svar når jeg skriver til biblioteksvagten.

Jeg synes det er fedt at bibliotekarerne gør så stor en indsats for at hjælpe med at finde materialer. Da jeg på HF og skulle skrive SSO om faldne engle satte en af jeres bibliotekarer sig ned og bladrede Paradise Lost igennem for at hjælpe med at finde et godt citat til min forside

Se hele rapporten på danbib.dk