Brætspil og kortspil - bibliotekskatalogiseres?

 

Vi har på DBC bemærket øget interesse for brætspil generelt og i bibliotekerne. Vi vil derfor høre jer, om der er så stor interesse for det, at DBC skal begynde at bibliotekskatalogisere brætspil og kortspil?

Og hvilke typer spil er i givet fald biblioteksrelevante?

Tilbagemelding senest d. 22. juni 2016 her på bloggen eller til Hanne Ekström

Kommentarer

p-hs billede

Det ville være rigtigt dejligt, hvis DBC ville katalogisere spillene.
Vi køber indenfor stort set alle genrer og katalogiserer selv - og udlånet er forrygende.
v.h. per-henrik/frederiksberg

Jeg vil meget gerne have brætspil katalogiseret.
Har øget opmærksomhed på det, og køber en del nyt ind.

Altså - fra Favrskov.

Her i Gladsaxe oplever vi stor efterspørgsel på denne type materialer. Vor samling har nu rundet 250 eksemplarer og på visse af vore afdelinger er cirkulationstallet oppe over 10! Genremæssigt spænder vi så vidt vi kan, så vi både har titler for de aller-mindste og de mest-voksne :-). Vi så meget gerne at DBC begyndte at katalogisere nye bræt- og kortspil, og i den forbindelse ville de nyeste dansk-sprogede spil afgjort have vor primære interesse. I særdeleshed de titler som ender med nominering til Årets Guldbrik, vil være garanterede indkøb til vor samling. Vi har hidtil katalogiseret selv, men det kan til tider være svært at nå.

Det vil være dejligt, hvis DBC katalogiserer spillene. I Sønderborg købes alle genrer både bræt- og kortspil til voksne. Vi henter andres katalogiseringer i Danbib, mens egne katalogiseringer ikke ses, netop fordi det er egne, lokale katalogiseringer. Udlånet går godt og pr. 7.6. har vi ca. 170 titler og køber løbende flere.
vh
Astrid, Sønderborg

Ringsted vil rigtig gerne have at brætspil bliver katalogiseret, så vi er fri for at gøre det selv.

Vejle har samme oplevelse som I andre - stor efterspørgsel og derfor løbende indkøb. Vi har et skakspil placeret ved et tomandsbord i udlånet - det er sjældent ledigt!
Opbakning herfra til DBC-bibliotekskatalogisering af spil for både voksne og børn, og som Gladsaxe ganske rigtigt skriver, så er årets guldbrik-nomineringer oplagte.

Katalogisering af spil + billede af spillet vil være en stor fordel i formidlingen af vores spilsamling, så ja tak, meget gerne herfra Flensborg

Vi har ikke for nuværende planer om at udlåne brætspil til børn, men katalogisering er da et fint tilbud til biblioteker, som har dette tilbud eller har ønsker om at gå i gang med det.

Det er p.t. et populært medie. DBC må gerne katalogisere nye brætspil, da mediet åbenbart skønnes relevant af flere biblioteker.
Vil det blive på bekostning af andre materialetyper?

Gitte Andersen, Odense Bibliotekerne

På baggrund af jeres positive tilbagemeldinger vil vi forsøge at etablere en løsning i løbet af efteråret.

Bedste hilsner
Hanne Ekström