Skan i netpunkt

Skan kan være et godt sted at starte en vanskelig søgning


At skanne i søgeindekser kan være en nemmere måde at finde en præcis titel, hvis man fx kender starten af titlen. Eller at finde en forfatter, hvor det måske er svært at stave til navnet, eller hvor der kan være flere muligheder (forskellige navneformer, flere forfattere med samme navn).
Vi har i et andet profblog-indlæg, beskrevet hvordan du kan bruge skan til opslag i forfatter, - titel eller emneindekser: Skan i det nye netpunkt
 

Men der er flere muligheder:
Vha. skan kan du lave et opslag i hovedtitler (lht). Det er især nyttigt, hvis det tidsskrift eller den bog, du søger efter, har en kort, ikke-signifikant titel: fx Det, Historie, Science, Nature.
Eksempel: 1) Start med at skanne i hovedtitel, 2) vælg det, du vil finde, og 3) klik på Find valgte 4) afgræns på søgesiden Alle materialer vha. filtre:

 

Eller du kan skanne i faglitterære emneord (lef) og finde inspiration til det rette emneord: Skal emneordet være skovbørnehave eller skovbørnehaver? Eller finde forslag til emneord, når det drejer sig om fx kulstof-14: 

 

Du kan også skanne og finde inspiration til musikemneord (lme):

 

Du kan lave et opslag på et forlags navn (fl) og derfra søge videre:

 

Du kan også skanne på katalogkode (kk) og se, hvor mange poster der er bibliotekskatalogiseret i en bestemt uge (eller periode):

 

Få overblik over en serie (lse):

 

Lave et opslag på indekserede artikler i en værtspublikation (lvx) og derfra søge videre:

 

Du kan lave et opslag på forfatter med marc-feltnavn (mfo) og se, om forfatternavnet optræder i felt 100 og/eller 700:

 

Vidste du, at man i titelindekset (lti) kan skanne hovedpersoner i serier?