Søgning via emneoversigten i bibliotek.dk eller på dit biblioteks hjemmeside

 

Via emneoversigten i bibliotek.dk kan du søge og klikke dig frem til materialer om vidt forskellige emner. Og du kan hente emneoversigten til brug på dit biblioteks hjemmeside. DBC har lavet de bagvedliggende søgestrenge.

Emneoversigten kan bruges:

  • af dem der har svært ved at søge
  • til de mudrede informationsbehov
  • til browsing og inspiration
  • til dem der skal finde en vinkel på en opgave

Eksempler på emner: Organdonation, medicinsk cannabis, FNs verdensmål, hestebøger, overblik over krimiserier, russiske krimier, affaldsforbrænding, tarmflora, elskovskunst, cutting og selvskadende adfærd, fosterdiagnostik, søvn, helligånden, vinterhaver, gamerkultur, raw food, doping, angst hos børn, islamisk ret, rummelighed i folkeskolen, EU-direktiver, byfornyelse, arveret, PET, whistleblowing, højreekstremisme, bankkriser, Grønlands historie, Sovjetunionens opløsning, kvinder i Afghanistan, kropssprog, dyreetik, CO2-udledning, store tænkere, grønlandske myter og sagn, at spå, den kolde krig, velfærdsstaten, Harry Potter, surrealisme, dansk malerkunst 1950-1999, kvinder i dansk litteratur, digte om døden…og mange, mange andre emner.   

I emneoversigten kan man fx søge på bæredygtig og se i hvilke sammenhænge emnet kan optræde:

Prøv selv fx at søge på sygdom – det giver hits i 20 forskellige kategorier.


Eksempel på søgestreng efter klik på emnet klostre (Danmarks kirkehistorie):


Kategorier under skønlitteratur for børn:


Du kan hente en version af emneoversigten til det lokale biblioteks hjemmeside via GitHub – så afgrænses søgningen til bibliotekets beholdning.

OBS! Hvis dit bibliotek allerede bruger emneoversigten på hjemmesiden, så husk at hente en ny opdateret version.

Kontakt Kundeservice hvis du har spørgsmål eller forslag til emneoversigten.